Meniu Închide

Proiect OMV

În România, un bebeluș sub un an moare la fiecare 8 ore, județele Suceava, Botoșani, Bacău și Neamț având o rată a mortalității infantile de peste 7 decese la o mie de născuți vii, mai mare decât media națională. Sănătatea micuților constituie unul dintre cele mai relevante repere ale situației economice și sociale ale unei familii, fiind în strânsă legătură cu nivelul de trai, condițiile de viață și de muncă. Mii de nou născuți din România pleacă de la maternitate pentru a ajunge în paturi insalubre, pe care de multe ori le împart cu părinții, bunicii și chiar cu frații mai mari.

În acest context ne propunem să creștem nivelul de informare și conștientizare pe problema ratei ridicate a mortalității infantile și a soluțiilor potențiale (cum ar fi controalele medicale perinatale, cursuri pentru gravide și proaspeți părinți, sprijin material), prin acțiuni de educație și informare la nivel local oferite de cadrele medicale implicate în proiectul Cutia Bebelușului.

Totodată, ne propunem să promovăm activitatea în comunitate a specialiștilor din sănătate, mai ales a asistenților medicali comunitari.

Prin acțiunile informative și educative și prin ajutorul material acordat prin Cutia Bebelușului, nou-născuții vor primi o nutriție corectă, vor dormi în siguranță, iar mamele vor primi îndrumare pentru adoptarea unor decizii pertinente pentru îngrijirea copiilor prin intermediul asistenților medicali comunitari.

Beneficiari direcți: 1300 de viitoare mame, proaspete mame.
Perioada de desfășurare: iunie 2023 – februarie 2024

Condiții de intrare în proiect:
1. Cadrul medical (AMC etc.) își desfășoară activitatea în județele: Bacău, Botoșani, Neamț sau Suceava.
În cazul în care sunteți din alt județ, vă puteți interesa despre alte proiecte trimițând un mail la contact@programsamas.ro
2. Cadrul medical (AMC etc.) a parcurs formarea medicală continuă SAMAS de pe platforma de e-learning https://fmc.sanatoslapieptulmamei.ro/
3. Cadrul medical (AMC etc.) semnează un contract de prestări servicii cu Asociația SAMAS.