Meniu Închide

Peste 100 de Cutii ale Bebelușului au fost echipate în aproape 2 ore de voluntarii Asociației SAMAS

Maratonul Cutia Bebelușului, o serie de 3 evenimente de voluntariat, creat de Asociația SAMAS a debutat la Bacău și a concentrat reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, Asistenți Medicali Comunitari și ai autorităților locale. Următoarele evenimente vor avea loc la Botoșani, în ziua de 27 noiembrie, și la București, 7 decembrie.

Două ore, 60 de voluntari implicați în comunitatea din Bacău și peste 100 de Cutii ale Bebelușului au pornit spre părinții și bebelușii lor care au nevoie de sprijin.

Maratonul Cutia Bebelușului, în Bacău, care s-a petrecut chiar în Ziua Mondială a Bunătății, 13 noiembrie, a deschis seria a trei evenimente create de Asociația SAMAS în Bacău, Botoșani și București, pentru a transmite mesajul de generozitate și voluntariat, de implicare acolo unde ne petrecem cea mai mare parte a timpului, în comunitate.

Mesajul Maratonului Cutia Bebelușului este unul de generozitate și voluntariat, de implicare acolo unde ne petrecem cea mai mare parte a timpului, în comunitate.

Suntem o comunitate atâta timp cât simțim că aparținem acesteia și împărtășim valorile și eforturile ei de a rezolva situații care ne privesc pe toți. Prin implicare în viaţa comunităţii putem să generăm schimbările pe care ni le dorim în societate. Voluntariatul cultivă valori, dezvoltă atitudini pozitive, provoacă oamenii să înfăptuiască schimbări benefice în jurul lor.

Un parteneriat strategic cu Direcția de Sănătate Publică județeană a făcut ca, o dată cu aceste cutii, care devin pătuțuri sigure pentru bebeluș, dar și o dată cu produsele de îmbrăcăminte și igienă necesare în primele luni de viață, o serie de informații importante, medicale și de îngrijire, să ajungă, prin vocea asistenților medicali comunitari, la părinții care au nevoie de ele.

Programul Cutia Bebelușului, derulat de Asociația SAMAS și finanțat de Fundația OMV Petrom ajunge anul acesta la 1300 de mame și la nou-născuții lor din comunitățile a 4 județe din Moldova. Parteneriatul strategic cu Direcția de Sănătate Publică din județele Bacău, Botoșani, Neamț și Suceava, face posibilă implicarea a 305 cadre medicale, asistenți medicali comunitari, care duc în casele familiilor înscrise Cutia Bebelușului ce conține, dincolo de obiecte esențiale primelor 3 luni de viață ale bebelușului, informații care vor ajuta părinții să țină copilul sănătos și în siguranță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *