Meniu Închide

Opt mame primesc Cutia Bebelușului prin generozitatea suporterilor Liverpool în România

echipa de suporteri liverpool

Ei cred că Nu vei merge niciodată singur!, așa cum spun versurile melodiei adoptată ca imn oficial al clubului lor de fotbal preferat încă din anii ’60. Filiala oficială a suporterilor Liverpool în România are aproape 1000 de membri, pe care nu-i unește doar pasiunea pentru fotbal, ci au în comun și generozitatea.

În fiecare an, Liverpool FC Romania susține o cauză socială, direcționând fondurile strânse către programe și acțiuni în sprijinul celor vulnerabili.

Cauzele sunt serios documentate și asociațiile beneficiare atent verificate, pentru ca eforturile comunității de suporteri Liverpool să ajungă la cei care au reală nevoie de ajutor.

Cutia Bebelușului, programul dezvoltat de Asociația SAMAS, pentru a preveni mortalitatea infantilă și a veni în sprijinul mamelor vulnerabile, a fost cauza care i-a mobilizat în decembrie 2021 și pentru care au strâns în doar 3 zile 10.325 de lei.

„Ne mișcăm foarte repede” – explică Horia Matei, fondatorul și președintele Liverpool FC Romania, care redirecționează toate laudele și mulțumirile pentru inițiativele caritabile în care Liverpool FC România se implică de mai bine de 10 ani către membrii comunității pe care o conduce. Nu e falsă modestie, ci recunoașterea meritului lor. „Eu doar fac legătura între grup și cauză, banii îi strâng ei” – spune Horia, căruia sprijinul acordat celor vulnerabili i se pare un gest firesc, pentru care nu așteaptă mulțumiri speciale.

Banii donați de Crăciun de suporterii Liverpool în România schimbă deja vieți în bine. Patru mame din Dârvari au primit, cu sprijinul partenerilor noștri de la Asociația Politeia, Cutia Bebelușului – un pat sigur pentru cel mic, hăinuțe și produse de îngrijire pentru primele 3 luni de viață, precum și informațiile de care mamele au nevoie pentru a alăpta și a-și îngriji corect bebelușul.

 

Alte 4 mame vulnerabile vor oferi un start mai bun în viață bebelușilor pe care i-au adus pe lume datorită suporterilor Liverpool în România, cărora le mulțumim încă o dată că au transformat imnul echipei lor de fotbal preferate  – Nu vei merge niciodată singur! – nu doar într-un crez de viață, ci și într-o promisiune către cei vulnerabili.

DESPRE CUTIA BEBELUȘULUI

În România, Asociația SAMAS este prima care a introdus în 2019 conceptul Cutia Bebelușului, după model finlandez. Cu ajutorul rețelei de Educatori Perinatali SAMAS, mamele care primesc Cutia Bebelușului învață cum să îngrijească în mod corect copilul după naștere și primesc ajutor, pentru a putea alăpta exclusiv cât mai mult timp. Cutia Bebelușului este și un sprijin material: aceasta este pregătită pentru a fi pat al bebelușului pentru primele 3 – 4 luni din viața acestuia și este oferită mamei împreună cu produse de igienă și de îngrijire pentru copil și mamă, produse de îmbrăcăminte 1 – 3 luni, scutece și jucărie.

Până în prezent, peste 300 de mame vulnerabile au beneficiat de Cutia Bebelușului.

Alte peste 1700 de Cutii produse de Asociația SAMAS așteaptă să fie echipate și să ajungă acolo unde este cea mai mare nevoie de ele.

Poți susține și tu Cutia Bebelușului:

 

Articol scris de Simona Calancea – Coordonator PR Asociația SAMAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *