Meniu Închide

IMPLICĂ-TE

CUTIA Bebelușului este sprijinul material pe care îl primește copilul pentru un start mai bun în viață. Puteți contribui cu produse pentru dotarea CUTIEI Bebelușului

Trimite SMS

Donează online

Dorești să faci o donație?

Poți face donația direct în contul bancar al Asociației SAMAS deschis la BCR – sucursala Dorobanți:
RO98 RNCB 0280 1450 2415 0001

Direcționează 3,5%. Ajutorul tău nu costă!

3,5% din impozitul pe venit nu reprezintă o donație din partea ta, ci, pur și simplu, o direcționare a unui procent de 3,5% din impozitul deja achitat de tine către stat. Banii nu-ți pleacă din buzunar. Tu doar îți exerciți dreptul de a indica statului român cum să folosească banii pe care îi colectează din taxele și impozitele pe care le plătești.
Când alegi să redirecționezi 3,5% din impozitul pe venit către CUTIA Bebelușului schimbi, fără vreun efort, 2 vieți – a mamei în situație dificilă de viață și a copilului care și-a început viața născându-se, fără vina lui, în sărăcie.

Cum procedezi?

Dacă ești persoană fizică și realizezi venituri din salarii și/ sau pensii din străinătate, impozabile în România, conform legii, descarci formularul Asociației SAMAS (Declarația 230).

Formularul se completează în două exemplare:
– originalul se depune la:
a) organul fiscal în a cărui rază teritorială contribuabilul are adresa de domiciliu, potrivit legii sau adresa unde locuiește efectiv, în cazul în care aceasta este diferită de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România;
b) organul fiscal central competent, potrivit legii, pentru administrarea contribuabililor persoane fizice, fără domiciliu fiscal în România.
– copia se păstrează de către contribuabil sau de către împuternicitul acestuia.
Formularul poate fi depus și prin mijloace electronice de transmitere la distanță, potrivit legii sau prin poștă, cu confirmare de primire.

Termen de depunere – până la data de 25 mai 2023.

Direcționează 20%

Compania ta poate să echipeze și să trimită CUTIA Bebelușului acasă la copiii care au nevoie de ea. Legea sponsorizării iți dă dreptul să alegi ce să faci cu o parte din taxele care sunt colectate de către stat. Poți să faci o faptă bună și să susții educația mamelor atunci când aduc pe lume un bebeluș, să asiguri primul pat al copilului și necesarul de care acesta are nevoie în primele luni din viață.

Descarcă contractul de sponsorizare

Descarcă decizia de înregistrare a Asociației SAMAS în Registrul ANAF

Produse sau servicii

CUTIA Bebelușului este sprijinul material pe care îl primește copilul pentru un start mai bun în viață. Puteți contribui cu produse pentru dotarea CUTIEI Bebelușului (consultați lista de produse incluse în CUTIA Bebelușului aici), sau cu servicii de transport pentru a ușura modalitatea prin care CUTIA ajunge acasă la bebeluș.

Vreau să fiu voluntar!