Meniu Închide

Direcționează 3,5% din impozitul pe venit

Direcționează și tu 3,5% și CUTIA Bebelușului va ajunge la un nou-născut în nevoie!

Oferă protecție, ajutor și îngrijire unui nou-născut, prin CUTIA Bebelușului.

În România, un copil sub un an moare la fiecare 8 ore. 80% din mortalitatea infantilă poate fi prevenită. Prin educație. Implementarea proiectului CUTIA Bebelușului, de peste 80 de ani, în întreaga lume, reduce mortalitatea și morbiditatea infantilă, crește rata alăptării exclusive și implică mama în luarea deciziilor corecte pentru creșterea sănătoasă a copilului.

E și problema ta!

Prin direcționarea a 3,5% din impozitul pe venitul din 2021 susții proiectul CUTIA Bebelușului pentru ca nou-născuții din medii defavorizate să trăiască în condiții de siguranță și igienă în primele 3 luni de viață. CUTIA Bebelușului înseamnă un pat sigur pentru bebeluș și un ajutor material cu toate cele necesare pentru primele 3 luni de viață și, foarte important, educația necesară pentru ca mama să-l alăpteze, să-l îngrijească mai bine, ca acesta să se dezvolte și să fie sănătos pe tot parcursul vieții sale.
1 din 2 copii din România se naște în sărăcie. Viziunea Asociației SAMAS este ca toți cei aflați la nevoie (aproape 80.000 de nou-născuți) să primească un prim ajutor, CUTIA Bebelușului. În acest moment, Asociația SAMAS are pregătite 1800 de cutii care așteaptă finanțare pentru a putea fi echipate, împachetate și trimise în casa bebelușilor din comunitățile defavorizate, cu mame aflate în situații dificile de viață sau mame minore.
În România, nu toți bebelușii au aceleași șanse la viață și la o dezvoltare sănătoasă. Asociația SAMAS își dorește ca toți copiii să poată fi sănătoși și fericiți. Copiii sunt viitorul societății noastre, iar contribuția la creșterea lor sănătoasă cade în responsabilitatea noastră.

Dragostea vine de la sine, restul se învață.

Prin comunitatea de Educatori perinatali (asistente și moașe) dezvoltată de Asociația SAMAS la nivel național, oferim acces la educație în primii ani de viață ai copiilor pentru cât mai mulți părinți din România, în maternități, în comunități defavorizate și în centrele SAMAS.

Ajutorul tău nu costă!

3,5% din impozitul pe venit nu reprezintă o donație din partea ta, ci, pur și simplu, o direcționare a unui procent de 3,5% din impozitul deja achitat de tine către stat. Banii nu-ți pleacă din buzunar. Tu doar îți exerciți dreptul de a indica statului român cum să folosească banii pe care îi colectează din taxele și impozitele pe care le plătești.
Când alegi să direcționezi 3,5% din impozitul pe venit către campania Asociației SAMAS schimbi, fără vreun efort, viața bebelușului.

Cum procedezi?

Anul acesta am reușit să transformăm declarația 230 într-o experiență complet digitală. Este vorba de un link care face posibilă completarea și semnarea formularului, fără a mai fi nevoie de tipărirea acestuia.

Tot ce trebuie să faci este să intri direct pe link-ul de mai jos, să completezi cu datele personale și să semnezi cu mouse-ul sau degetul (pe touchscreen, mobil sau tabletă). Formularul preia datele și le transmite către platforma noastră prin care le încărcăm în sistemul ANAF, conform prevederilor în vigoare. În același timp, generează și un PDF cu datele contribuabilului în formatul declarației 230. 

Link-ul de completare a formularului: https://asociatiasamas.f230.ro/0006

ATENȚIE!

 1. Datele personale se vor completa cu majuscule;
 2.  INIȚIALA TATĂLUI și E-MAILUL nu sunt câmpuri obligatorii;
 3.  Platforma acceptă doar numere de telefon mobil;
 4. Când se va finaliza completarea formularului, vei primi un SMS;
 5. Numărul de mobil este unic – ca în cazul CNP-ului – și este obligatoriu;
 6. Vei primi pe adresa de e-mail formularul completat în format PDF – în cazul în care decizi să o notezi – este o opțiune facultativă. Totuși, dacă nu notezi adresa de e-mail și dorești să primești și PDF-ul formularului, ne poți scrie la sprijin@asociatiasamas.ro și ne ocupăm să ți-l punem la dispoziție;
 7. Formularul 230 se poate completa o singură dată și opțiunea rămâne valabilă pentru 2 ani. Tot ce trebuie să faci este să bifezi corespunzător în secțiunea Opțiune privind distribuirea sumei pentru o perioada de 2 ani**. Te rugăm tare mult să specifici acest aspect fiecărui apropiat. Pentru el este un efort înjumătățit (completează o singură dată), dar pentru noi – un sprijin pe 2 ani.

Termen de depunere – până la data de 25 mai 2022.

Cum investim fondurile obținute?

Echipăm CUTIA Bebelușului după modelul finlandez cu toate produsele de igienă și de îngrijire necesare copilului în primele 3 luni de viață. Cutia va conține saltea, cearșafuri, pilotă, pături, pentru ca aceasta să se transforme într-un pat confortabil în care copilul să poată dormi în primele trei luni de viață, în siguranță. Acordăm mamei consiliere în alăptare și toate informațiile necesare pentru ca mama să știe cum să își îngrijească bebelușul corect, pentru ca acesta să crească sănătos.

Cursuri de îngrijire bebeluș

 • Comportamentul nou-născutului după naștere;
 • Fenomene fiziologice prin care trece un nou-născut pentru a se adapta la viața extrauterină;
 • Igiena (toaleta parțială, îngrijirea bontului ombilical, baia, schimbarea scutecului, igiena îmbrăcăminții);
 • Regimul de viață;
 • Vaccinarea;
 • Când apelăm la medic?

Susținerea alăptării (post natal)

 • Fiziologia alăptării;
 • Biomecanica suptului (cum te asiguri că bebelușul suge eficient);
 • Provocări în timpul alăptării și soluții (angorjarea, puseul de creștere, mastita);
 • Durata și etapele alăptării;
 • Alimentația mamei în timpul alăptării;
 • Atașarea corectă a bebelușului la sân;
 • Reguli de igienă în timpul alăptării;
 • Diferite poziții de alăptare;
 • Masajul sânului și extracția manuală a laptelui.

Cu ajutorul susținerii tale, putem oferi sprijinul de care bebelușii au atât de multă nevoie! Îți mulțumim pentru că ai direcționat 3,5% din impozitul pe venit.