Meniu Închide

Direcționează 20 % din impozitul pe venit

Fapte MACRO de la firme MICRO

Dacă reprezentați o societate comercială, o parte din impozitul pe care îl achitați către bugetul de stat poate lua forma unui ajutor concret pentru comunitatea dumneavoastră!

OUG 25/ 2018 le oferă microîntreprinderilor posibilitatea de a direcționa până la maximum 20% din impozitul pe venit (cel în cotă de 1% sau 3%, în funcție de numărul de angajați de care societatea dispune) prin sponsorizare, trimestrial, către organizațiile înscrise în Registrul Entităților Nonprofit – așa cum este și Asociația SAMAS.

Procedura este foarte simplă, efortul este minim, iar amprenta acestui efort minim înseamnă enorm pentru nou-născuți și mamele care se află în situații dificile de viață:

  • Calculați suma aferentă celor 20% din impozitul pe venit datorat pentru trimestrul în care ați înregistrat cheltuielile;
  • Completați și semnați contractul de sponsorizare pe care ni-l puteți trimite fie pe strada Popa Soare, nr. 16, fie pe adresa sprijin@asociatiasamas.ro, iar noi, în cel mai scurt timp, revenim la dumneavoastră cu acest document semnat și de noi.
  • Efectuați plata valorii celor 20% în numerar sau în contul Asociației SAMAS: RO60 RNCB 0280 1450 2415 0006;
  • Achitați către bugetul de stat restul valorii de 80% și cuprindeți în Declarația 100 valoarea sumei sponsorizate.

Deducerea se va face trimestrial, în baza Declarației 100 (pe care o depuneți indiferent dacă efectuați ori nu sponsorizări) și prin completarea Declarației 107 care se depune anual (până la 25 ianuarie 2022) și cuprinde toate sponsorizările efectuate în cursul anului precedent.

După cum este prevăzut în lege, sumele care depășesc valoarea stabilită ca fiind deductibilă (maximum 20%) se scad din impozit timp de 28 de trimestre consecutive în ordinea înregistrării lor.

Contextul legal al direcționării:

  • OUG 25/ 2018 – am marcat partea care se adresează microîntreprinderilor;
  • Declarația 100;
  • Declarația 107;
  • Decizia de înregistrare în Registrul Entităților Nonprofit;
  • Documente acreditare asociație.

Pentru orice informație legată de procedura sponsorizării, ne puteți scrie oricând, pe sprijin@asociatiasamas.ro ori ne puteți contacta la numărul 0737 651 028.

 

Vă mulțumim din inimă pentru fiecare gest!

Descarcă contractul de sponsorizare

Descarcă decizia de înregistrare a Asociației SAMAS în Registrul ANAF