Meniu Închide

Direcționează 20 % din impozitul pe profit

Potrivit prevederilor Legii nr. 32/ 1994 (cu modificările și completările ulterioare aduse de Legea nr. 156/ 2019) privind sponsorizarea, societățile comerciale care aleg să efectueze sponsorizări către organizațiile înscrise în Registrul Entităților Nonprofit scad sumele aferente din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre următoarele:

  1. valoarea calculată prin aplicarea a 0,75% la cifra de afaceri: pentru situațiile în care reglementările contabile aplicabile nu definesc indicatorul cifra de afaceri, această limită se determină potrivit normelor și anume;
  2. valoarea reprezentând 20% din impozitul pe profit datorat.

Procedura este foarte simplă, efortul este minim, iar amprenta acestui efort minim înseamnă, în fapt, enorm pentru nou-născuții și mamele care se află în situații dificile de viață:

  • Calculați suma aferentă celor 0.75% din C.A. ori 20% din impozitul pe profit datorat pentru anul în care ați înregistrat cheltuielile;
  • Completați și semnați contractul de sponsorizare pe care ni-l puteți trimite fie pe strada Popa Soare, nr. 16, fie pe adresa sprijin@asociatiasamas.ro, iar noi revenim la dumneavoastră în cel mai scurt timp cu acest document semnat și de noi.
  • Efectuați plata valorii celor 20% în contul Asociației noastre – RO60 RNCB 0280 1450 2415 0006 – până la 31.12.2021;
  • Achitați către bugetul de stat restul valorii de 80% și cuprindeți în Declarația 100 valoarea sumei sponsorizate.

Deducerea se va face în baza Declarației 107 care se va depune până la data de 25 martie 2022 pentru sponsorizările realizate în cursul anului 2021. Sumele care nu sunt scăzute din impozitul pe profit, potrivit prevederilor legii mai sus menționate, se reportează în următorii 7 ani consecutivi. Recuperarea acestor sume se va efectua în ordinea înregistrării acestora, în aceleași condiții, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit.

Sprijinul tău ne va ajuta să ajungem la cât mai multe familii aflate în situații de risc, dăruindu-le CUTIA Bebelușului, un pat sigur pentru bebeluș și un ajutor material cu toate cele necesare pentru primele 3 luni de viață și, foarte important, educația necesară pentru ca mama să-l alăpteze, să-l îngrijească mai bine, ca acesta să se dezvolte și să fie sănătos pe tot parcursul vieții sale.

Mulțumim din inimă pentru fiecare gest!

Descarcă contractul de sponsorizare

Descarcă decizia de înregistrare a Asociației SAMAS în Registrul ANAF

Cum mai poți ajuta