Meniu Închide

Cutia Bebelușului a ajuns în Drobeta Turnu Severin

cutia_bebelusului

30 de mame primesc Cutia Bebelușului, complet echipată și beneficiază de consiliere gratuită pentru îngrijirea bebelușului

30 de mame din categorii vulnerabile care nasc în maternitatea din Spitalul de Urgență Drobeta Turnu Severin sunt beneficiarele proiectului social Cutia Bebelușului, dezvoltat de către Asociația SAMAS și derulat cu sprijinul Primăriei Municipiului Drobeta Turnu Severin și al Consiliului Local.

Cutia Bebelușului înseamnă un pat sigur pentru bebeluș și lucrurile necesare pentru acesta în primele 3 luni de viață. 20 de cutii au fost deja distribuite, împreună cu toate informațiile și sfaturile necesare pentru alăptare și îngrijirea nou-născutului, urmând ca alte zece să fie date până la finalul anului 2020. Cutiile destinate mamelor din Drobeta Turnu Severin sunt distribuite prin intermediul educatorilor perinatali SAMAS din maternitate, care învață mamele să alăpteze corect, asigurând astfel cea mai bună hrană pentru bebeluș în primele luni de viață. Totodată, mamele vor învăța cum să îngrijească bebelușul în primele luni de viață, pentru că ”dragostea vine de la sine, restul se învață”.

”Cu toții avem momente în viață de împlinire sufletească. Cutia Bebelușului mi-a oferit astfel de momente. Acest program dezvoltat prin organizația SAMAS m-a ajutat să transform tristețea unor mame lipsite de sprijin în clipe de fericire și mulțumire. Momentul alăptării este unul special, dar și cutia în sine și ajutorul material este extraordinar pentru ele. Să fac parte din startul în viața unor micuți mai puțin favorizați de soartă este, cu siguranță, cea mai frumoasă activitate din viața mea profesională.” Magda Dumitrescu, asistent medical neonatologie și educator perinatal SAMAS.

În România, nu toți bebelușii au aceleași șanse la viață și la o dezvoltare sănătoasă: 1 din 2 copii din România se naște în sărăcie! Asociația SAMAS își dorește ca toți copiii să fie sănătoși și fericiți și ca toți cei aflați în nevoie (aproape 80.000 de nou-născuți) să primească un prim ajutor pentru un început mai bun în viață: Cutia Bebelușului.

Alte 1716 de Cutii ale Bebelușului așteaptă finanțare pentru a putea fi echipate, împachetate și trimise în casele bebelușilor din comunitățile defavorizate, către mamele aflate în situații dificile de viață.

Donații pentru Cutia Bebelușului pot fi făcute prin SMS la 8844 cu textul BEBE, 2 euro plată lunară sau direct pe site.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *